неділя, 28 лютого 2016 р.

Підсумки тижня педагогічної майстерності учителів, які атестуються у 2016 році


Відповідно до плану роботи школи, з метою вдосконалення і підвищення професійної майстерності вчителів, поширення перспективного педагогічного досвіду, з метою активізації пізнавальної та творчої діяльності учнів з 22  по 26 лютого 2016 року пройшов Тиждень професійної майстерності серед учителів, які атестуються у 2016 році.
Робота Тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини. Педагоги продемонстрували  свою майстерність під час проведення відкритих уроків та виховних заходів,  впровадження  інноваційних технологій навчання.
Усі учні були зайняті справою: навчалися, грали, працювали, допомагали,
майстрували, змагалися, фантазували тощо. Вчителі, як і повсякчас, відповідально віднеслися до підготовки та проведення відкритих уроків, позакласних заходів, використовуючи різні форми і методи їх проведення: свята, ігри, подорожі тощо.
         Слід відмітити творчий підхід до роботи протягом Тижня вчителів: української мови та літератури Аношкіної Г.Г. та Сергієнко О.Г., учителя зарубіжної літератури Гордієнко Л.Д., учителя хімії Ворони Л.М., учителя початкових класів Маргарид Т.Б., учителя музичного мистецтва Ловінюкової О.В. та вихователя групи продовженого дня Скороход О.М.
З метою забезпечення наступності проведені відкриті уроки відзначалися різноманітністю прийомів, методів навчання і форм організації уроку та застосуванням ІКТ,  сприяли зміцненню інтересу дітей до навчання. Такі  уроки, заходи дають великий емоційний заряд, надовго запам'ятовуються дітям, сприяють формуванню позитивної мотивації навчальної діяльності, а саме:
-        -  урок  української мови у 6 класі  на тему «Написання  -н- і -нн- у прикметниках», учитель Аношкіна Г.Г.;
-         - урок літературного читання у 3 класі на тему «Бережи дружбу. Василь Сухомлинський «Кінь утік…», урок української мови у 3 класі на тему «Змінювання прикметників за числами у сполученні з іменниками», учитель Маргарид Т.Б.;
-         - уроки хімії у 11 класі на тему «Хімічні властивості карбонових кислот»,  у 9 класі «Узагальнення й систематизація знань про вуглеводні», учитель Ворона Л.М.;
-        -  уроки зарубіжної літератури: у 6 класі на  тему «Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Сенс Мандрівки Маленького принца Всесвітом», у 5 класі «Л.Керролл «Аліса в Країні Див»,  учитель Гордієнко Л.Д.;
-         - урок української літератури в 11 класі на тему «Микола Вінграновський – поет, прозаїк, кіномитець. Вируюча пристрасть, несподівана асоціативність у поезії «Синьйорито акаціє…», урок у 8 класі на тему «Вставні слова, словосполучення, речення», учитель Сергієнко О.Г.;
-         - урок музичного мистецтва у 1 класі на тему «Музична поезія», учитель Ловінюкова О.В.;
-         - урок образотворчого мистецтва у 4 класі на тему «Образи тварин у творах художників – анімалістів. Закріплення понять «пропорція», «динаміка». Зображення фігури тварини», учитель Ловінюкова О.В.;
-        -  урок художньої культури у 9 класі на тему «Художні напрями та стилі  (продовження). Класицизм, романтизм, реалізм, імпресіонізм: загальні риси та національні особливості стилю», учитель Ловінюкова О.В.
Вже традиційно один із тижнів лютого присвячений Міжнародному дню рідної мови. Учителі  також підготували та провели такі заходи:
-               Конкурс  читців поезії «У мові – чари барвінкові».
-               Гру «Найрозумніший» у 5 класі, учитель Аношкіна Г.Г.
-               Лінгвістичний калейдоскоп «Мови рідної дива», учитель Сергієнко О.Г.
-               Свято української мови у 2 класі, вихователь ГПД Скороход О.М.
Слід відмітити роботу атестаційної комісії та колег, які відвідували заплановані заходи, надавали поради, ділилися досвідом, а також допомагали в організації  проведення заходів.
Тиждень закінчився, але продовжується кропітка праця вчителя, яка покликана пробудити творчість і пізнання, підтримати інтерес та бажання вчитися, максимально використати те, що так щедро закладено природою, розвинути талант та обдарування.


Немає коментарів:

Дописати коментар